Ražotājiem

Itāļu aveņu saldējums

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 500 g aveņu

  • 4 olu dzeltenumi
  • 100 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 200 ml piena
  • 150 ml saldā krējuma
  • 100 ml Dansukker dzidrā cukura sīrupa


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru. Pienu kopā ar krējumu un sīrupu uzvāra un mazliet atdzesē. Siltu piena maisījumu iekuļ olu maisījumā, pievieno avenes, izmaisa un izkāš caur sietu. Maisījumu sastrādā saldējumā ar saldējuma mašīnu vai arī, atstājot saldētavā uz vismaz 5 stundām, ik pa laikam apmaisot. Pasniedz kopā ar cepumiem. Avenes var aizstāt ar citām ogām vai 10 g smalki sasmalcināta bazilika vai 2 ēdamkarotēm viskija. Šajā gadījumā balto cukuru var aizstāt ar tikpat daudz Muscovado cukura pikantākai garšai. Viskija saldējumu pasniedz ar labiem šokolādes cepumiem un avenēm.


Receptes autors:

Dansukker