Ražotājiem

Saldējums ar citrusaugļiem un kardamonu

Sastāvdaļas:

  • 15 ml kardamona pākšu, vislabāk - zaļās

  • 2 apelsīni
  • 2 klementīni
  • 4 olu dzeltenumi
  • 100 g Dansukker pūdercukura
  • 500 ml saldā krējuma
  • 50 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
  • Mērcei:
  • 1 apelsīns
  • 100 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
  • 60 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
  • 10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • 100 ml krējuma


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Kardamona pākstis sadrupina un izloba sēkliņas. Citrusaugļiem norīvē miziņas un izspiež sulu. Sulu, miziņas un kardamonu liek katliņā un uzvāra, līdz tilpums samazinās uz pusi. Liek malā atdzist. Olu dzeltenumus ar cukuru saputo, līdz veidojas gaisīgas putas. Krējumu un sīrupu uzvāra un maisot lēnām ielej putotajās olās. Tad maisījumam pievieno atdzisušo citrusaugļu sulu. Ielej maisījumu saldējuma mašīnā. Ja tādas nav, ielej maisījumu veidnē, to ieliek saldētavā uz piecām stundām, bet ik pēc pusstundas izņem un apmaisa. Apelsīnu nomizo un sagriež smalkās strēmelītēs, ko liek sīrupā un pavāra, līdz apelsīns mīksts. Šokolādes pūdercukuru, vaniļas cukuru un krējumu samaisa un katliņā uzvāra. Saldējumu saliek glāzēs vai deserta trauciņos. Grezno ar apelsīna miziņu un pārslaka ar apelsīnu mērci.


Receptes autors:

Dansukker