Ražotājiem

Rupjmaizes un siera kārtojums ar Rīgas Melno balzamu

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 120 g rupjmaizes rīvmaizes

  • 150 ml dažādu ogu mērces
  • 40 ml Rīgas Melnā balzama
  • 40 g kaltētu dzērveņu
  • 200 g saldā krējuma
  • 100 g maskarpones siera
  • 40 g pūdercukura
  • 100 g ābolu biezeņa

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Uzbriedina rupjmaizes rīvmaizi. Var briedināt vieglā cukura sīrupā vai ogu sulā. Rīvmaizi ber uz paplātes un liek grauzdēties karstā krāsnī 5-7 min. Ļauj atdzist un sajauc rīvmaizi kopā ar 2/3 ogu mērces un Melno balzamu. Dzērvenes izmērcē karstā ūdenī. Saldo krējumu saputo, tad pievieno maskarpones sieru un pūdercukuru. Saputo līdz vieglām un mīkstām mākoņu putām. Jāputo uzmanīgi – nedrīkst pārkult! Beigās iecilā ābolu biezeni un iejauc uzbriedušās dzērvenes. Traukā pamīšus kārto maizes masu un krējumu tā, lai virsējā kārtā būtu maizes masa. Gatavos kārtojumus liek ledusskapī un atdzesē. Atlikušo ogu mērci izmanto, pasniedzot ēdienu.


Receptes autors:

Kaspars Jansons, restorāns „Bergs”