Ražotājiem

Kapiņi

Sastāvdaļas:

  • 150 g sviesta vai margarīna

  • 2 olas
  • 500 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
  • 150 g kviešu miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 100 g Indijas riekstu
  • &Scaron
  • okolādes krēmam:
  • 200 g tumšās šokolādes
  • 150 g putukrējuma
  • 2 ēdamkarotes Dansukker pūdercukura
  • 100 g sviesta vai margarīna
  • Garnējumam:
  • 200 g kokosriekstu skaidiņu
  • zaļā pārtikas krāsviela
  • smilšu mīklas cepumiņi krusta vai kapa formā


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Iesmērē cepšanas formu 20 x 30 cm lielumā. Traukā sajauc mīklai paredzētās sausās sastāvdaļas. Izkausē taukvielas, pievieno olas un maisa, līdz masa kļūst viendabīga. Pēc tam to ielej formā. Cep cepeškrāsns vidū 175°C apm. 25 minūtes. Ļauj atdzist, pirms izņem no formas. Salauž šokolādi un katliņā to samaisa kopā ar krējumu un pūdercukuru. Karsē zemā temperatūrā, līdz viss ir izkusis un ir izveidojusies viendabīga masa. Ļauj atdzist, tad pievieno taukvielas. Uzklāj krēmu uz kūkas. Sagriež rūtiņās. Uzliek smilšu mīklas cepumus uz rūtiņu galiem. Iekrāso kokosriekstus zaļus, izmantojot zaļo pārtikas krāsu, un nedaudz uzkaisa uz "kapiņiem" kā zāli. Iespējams garnēt arī ar nelieliem ķirbīšiem, kurus pagatavo no marcipāna vai cukura pastas.


Receptes autors:

Dansukker