Ražotājiem

Balzamā marinēta laša fileja

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 800 g laša filejas bez asakām, ar ādu

  • Marinādei:
  • 100 ml Dansukker Tumšā cukura sīrupa
  • 1 ēd. kar. jūras sāls
  • 1 ēd. kar. drupinātu melno piparu
  • 50 ml Rīgas Melnā balzama
  • 30 g (1 saišķītis) diļļu


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Pannā uzkarsē cukura sīrupu, sāli un drupinātus piparus, pievieno balzamu un visu vēlreiz uzkarsē. Laša fileju kārto traukā ar ādu uz leju. Atdzisušu marinādi pārlej filejai, pārkaisa ar dillēm un marinē ledusskapī 3 diennaktis. Pēc tam apgriež otrādi, ar ādu uz augšu, un marinē vēl 1 diennakti. Pirms pasniegšanas nosusina un notīra piparus un dilles.


Receptes autors:

Lauris Aleksejevs, restorāns „36.līnija”