Ražotājiem

Jēra gaļa piparmētru mērcē

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 800 g (4 šķēles) jēra šķiņķa

  • Mērcei
  • 4 ēd. kar. Dansukker Tumšā sīrupa
  • 30 g (1 saišķītis) svaigu piparmētru
  • 2 seleriju kāti (200 g)
  • 2 sīpoli
  • 50 ml eļļas cepšanai
  • 4 stiebriņi svaiga timiāna
  • Sāls un pipari pēc garšas


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Gaļu sagriež 2 cm plānās šķēlēs un apcep uz pannas. Katru šķēli pārkaisa ar sāli, pipariem un sakapātām piparmētrām, pārlej ar 1 ēdamkaroti cukura sīrupa un tin folijā, pievienojot sīpola pusīti, selerijas kāta pusīti un timiāna zariņu. Cep cepeškrāsnī 180°C, uz grila vai oglēm 1 stundu.


Receptes autors:

Lauris Aleksejevs, restorāns „36.līnija”