Ražotājiem

Zemeņu pīrāgs

10 porcijas

Sastāvdaļas:

  • Mīklai:

  • 240 g miltu
  • 150 g mīksta sviesta vai margarīna
  • 1 ola
  • 100 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 10 g Dansukker Vaniļas cukura
  • 2 g sāls
  • 25 g maltu mandeļu
  • 100 g &Scaron
  • veices riekstu šokolādes
  • Pildījumam:
  • 300 ml skābā krējuma 25%
  • 30 g Dansukker Pūdercukura
  • 10 g Dansukker Vaniļas cukura
  • Dekorēšanai:
  • 250-500 g zemeņu
  • 150 ml ūdens
  • ¼
  • dl Dansukker cukurbiešu cukura
  • 15 ml citrona sulas
  • 2 plāksnītes želatīna


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Mīklas sausās sastāvdaļas bļodā samaisa, pievieno olu, taukvielas, un sastrādā. Mīklu liek plastikāta maisiņā un atdzesē ledusskapī 1 stundu. Kad mīkla atdzisusi, to izveltnē un izklāj kūkas formas pamatni. No cepamā papīra izgriež kūkas formas pamatnes diametra lieluma apli un pārklāj ar to mīklas veidni. Tad pārklāj visu ar sausiem zirņiem vai pupām, lai cepoties kūka saglabātu savu formu. Cep 200°C temperatūrā apmēram 12 minūtes. Pupas un papīru izņem. Sasmalcina šokolādi, pārkaisa to vēl karstam cepumam. Šokolādei kūstot, izsmērē to pa visu kūkas virsmu un tad atstāj to atdzist. Pildījuma sastāvdaļas samaisa un pārklāj kūku. Zemenes noskalo, sagriež šķēlītēs un pārklāj kūkas virspusi. Želatīna plāksnītes 5 minūtes mērcē lielā ūdens daudzumā. Ūdenim pievieno cukuru un citrona sulu, visu uzkarsē. No želatīna plāksnītēm izspiež lieko mitrumu un iemaisa siltajā ūdens šķīdumā. Ļauj mazliet atdzist un tad pārlej zemenēm.


Receptes autors:

Dansukker