Ražotājiem

Zemeņu ziedi

8 porcijas

Sastāvdaļas:

  • Kūkai:

  • 3olas
  • 200 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 120 g miltu
  • 7 ½
  • g cepamā pulvera
  • 30 ml verdoša ūdens
  • Glazūrai:
  • 200 g Filadelfijas siera
  • 1/4 dl Dansukker pūdercukura
  • 20 g Dansukker Vaniļas cukura
  • Ievārījumam:
  • 100 g zemeņu vai citu ogu
  • 100 g Dansukker Ievārījuma cukura
  • Dekorēšanai:
  • Bezē cepumiņi
  • Zemenes
  • Avenes


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Olas kopā ar cukuru saputo stingrās putās. Miltus kopā ar cepamo pulveri iemaisa olu maisījumā kopā ar ūdeni. Mīklu lej cepešpannā un cep cepeškrāsns vidējā daļā 5 minūtes 250°C temperatūrā. Gatavu izgāž uz cepamā papīra, kas pārkaisīts ar kristālisko cukuru. Ar glāzes augšmalu vai speciālo cepumu nazīti izgriež 24 aplīšus. Visas glazūras sastāvdaļas samaisa un ar to pārklāj astoņus no aplīšiem. Avenes kopā ar Ievārījuma cukuru uzvāra katliņā. Vāra vēl 3 minūtes un tad ļauj atdzist. Ar ievārījumu pārklāj vēl 8 aplīšus. Visus aplīšus salipina kopā. Ar ievārījumu apsmērētajam aplītim jābūt pa vidu, bet neapsmērētajam aplītim – augšpusē. Ar glazūru pārklāj arī kūciņu maliņas. Kūciņas apviļā bezē cepumu drupačās un sakārto uz plata šķīvja. Kūciņas rotā ar zemeņu šķēlītēm zieda formā, centrā liekot aveni.


Receptes autors:

Dansukker