Ražotājiem

Panna cotta ar zemeņu sīrupu

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 500 ml saldā krējuma

  • 1 dl Dansukker pūdercukura
  • 3 ½
  • plāksnītes želatīna
  • 15 g Dansukker Vaniļas cukura
  • Sīrupam
  • 250 g zemeņu
  • 300 g glikozes sīrupa
  • 30 g Dansukker pūdercukura
  • 10 ml svaigi spiestas citrona sulas


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Želatīna plāksnes mērcē 5 minūtes lielā ūdens daudzumā. Krējumu, pūdercukuru un vaniļas cukuru katliņā uzvāra. No želatīna plāksnītēm izspiež lieko šķidrumu un iemaisa krējumā. Kad izšķīdušas, salej deserta traukos vai glāzēs un ledusskapī atdzesē. Zemenes noskalo un sagriež gabaliņos. Kopā ar glikozes sīrupu, pūdercukuru un citrona sulu katliņā uzvāra 3-4 minūtes un ļauj atdzist, tad izfiltrē. Sastingušo krēmu izgāž uz šķīvīšiem, pārlej ar mērci.


Receptes autors:

Dansukker