Ražotājiem

Zemeņu kēksi ar putukrējumu

12 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 240 g kviešu miltu

  • 2 1/2 tējk. cepamā pulvera
  • 150 ml kausēta margarīna
  • 200 g Dansukker niedru cukura &bdquo
  • Demerara&rdquo
  • 3 olas
  • 1 citrona sula un rīvēta miziņa
  • 100 g sasmalcinātas baltās šokolādes
  • 250 g (0,5 l) gabaliņos sagrieztas zemenes
  • Dekorēšanai
  • 150 ml saldā krējuma
  • 2 &ndash
  • 3 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • Zemenes


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Miltos iemaisa cepamo pulveri, pievieno margarīnu, cukuru, olas, citronu sulu un miziņu. Visu maisa, līdz iegūst viendabīgu masu. Pievieno šokolādi un zemenes. Mīklu izliek kēksa formiņās vai kēksu pannā. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 200 °C aptuveni 20 minūtes. Atdzesē. Saldo krējumu un vaniļas cukuru sakuļ stingrās putās, liek putukrējuma piciņas uz katra kēksa un dekorē ar zemenēm.


Receptes autors:

Dansukker