Ražotājiem

Riekstu kūka Mātes dienā

Sastāvdaļas:

  • 2 olas

  • 200 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 4 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • 100 g mīksta sviesta
  • 100 g drupinātu lazdu riekstu
  • 120 g kviešu miltu
  • 8 g cepamā pulvera
  • 100 ml piena
  • Glazūrai
  • 300 g Dansukker pūdercukura
  • 15 ml šķidrā margarīna
  • 15-30 ml ūdens
  • Krāsainas sulas (pēc vēlēšanās)


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Olas, cukuru un vaniļas cukuru saputo gaisīgās putās. Pamazām putās istrādā sviestu. Samaisa riekstus, miltus un cepamo pulveri. Pārmaiņus ar pienu maisījumā iecilā saputotās olas. Maisījumu izlej ietaukotā un miltiem izkaisītā cepampannā un cep krāsns apakšējā daļā apmēram 40 minūtes 175°C. Glazūras pagatavošana Pūdercukuru, ūdeni un margarīnu samaisa kopā, līdz iegūst viendabīgas konsistences glazūru. Ja vēlas, iekrāso glazūru ar sulu. Pārlej glazūru kūkai pāri. Noliek uz režģa atdzist. Pēc vēlēšanās izgrezno kūku.


Receptes autors:

Dansukker