Ražotājiem

Amerikāņu šokolādes kūka

10 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 125 g tumšās šokolādes +

  • 125 g tumšās šokolādes
  • 100 g sviesta
  • 5 sadrupināti cepumi, vēlams no rupja maluma miltiem (Digestive). Var izmantot cepumus "
  • Selga"
  • vai auzu pārslu cepumus
  • 350 ml kviešu miltu
  • 400 ml Dansukker niedru cukura "
  • Demerara"
  • 1 tējk. sodas
  • 300 ml skāba krējuma
  • 4 olas
  • 100 g lobītu valriekstu
  • Formai
  • sviests un rīvmaize
  • Rotājumam
  • Dansukker pūdercukurs


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Sakarsē krāsni līdz 175°C. Ietauko lielo, apaļo kūkas formu un izkaisa to ar rīvmaizi. Katlā izkausē sviestu. Pievieno sadrupinātos cepumus un ļauj maisījumam atdzist. Sadrupina 125 g tumšās šokolādes kopā ar valriekstiem. Sajauc cepumu maisījumu ar sadrupināto šokolādi un riekstiem. Nepārtraukti maisot, katlā izkausē pārējos 125 g tumšās šokolādes, pievienojot 2 ēdamkarotes ūdens. Sajauc niedru cukuru, sodu, miltus, skābo krējumu, olas un izkausēto šokolādi bļodā un sakuļ līdz viendabīgai masai. Cepamformā ielej mīklu, tad pieliek cepumu maisījumu (tas iegrimst mīklā). Cep krāsns vidusdaļā apmēram 50 minūtes. Pirms pasniegšanas virsmu pārber ar pūdercukuru. Var pasniegt arī ar putukrējumu vai svaigām ogām.


Receptes autors:

Dansukker