Ražotājiem

Lieldienu vista

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 600-700 g vistas filejas

  • Marinādei:
  • 100 ml baltvīna
  • 50 ml rapšu eļļas
  • 1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • 2 ēd. kar. vistas buljona
  • Norīvēta miziņa no puscitrona
  • Krietna šķipsna balto piparu
  • bMērcei:
  • 1 šķēlītēs sagriezts sīpols
  • 1 ēd. kar. sviesta vai margarīna
  • 1 ēd. kar. Dansukker dzidrā cukura sīrupa
  • Marinādei:
  • 100 ml apelsīnu sulas
  • 2 tējk. kartupeļu cietes
  • Piedevās:
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 dzeltenā paprika
  • 10 cm garš purava gabals
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 ēd. kar. sviesta vai margarīna 1 ēd. kar. Dansukker Zeltainā cukura sīrupa


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Visas marinādes sastāvdaļas sajauc kopā biezā pārtikas maisiņā. Ieliek vistas filejas un maisiņu cieši noslēdz. Maisiņu labi sakrata, lai marināde pilnībā pārklāj vistas gabalus. Tur ledusskapī 2 stundas. Tad vistas filejas liek ietaukotā cepeštraukā un cep krāsns vidusdaļā 175°C, līdz fileju temperatūra sasniedz 70°C. Pannā izkausē sviestu vai margarīnu, liek sīpolus un sīrupu un lielā karstumā apcep, līdz sīpoli ir mīksti. Pielej marinādi un apelsīnu sulu, uzvāra. Kartupeļu cieti iemaisa nelielā daudzumā auksta ūdens, izmaisa un pielej mērcei, uzbriedina. Gatavo mērci izkāš caur sietu. Papriku un puravu noskalo. Papriku sagriež lielos gabalos. Puravu sagriež šķēlītēs. Sīpolu nomizo un sagriež daiviņās. Pannā izkausē taukvielu. Liek pannā dārzeņus un sīrupu un uz lielas uguns strauji apcep, līdz dārzeņi kļūst silti, bet nezaudē kraukšķīgumu. Sasildītos šķīvjos kārto vistu, mērci un dārzeņus. Pasniedz ar vārītiem rīsiem, makaroniem vai kartupeļiem.


Receptes autors:

Dansukker