Ražotājiem

Lieldienu salāti

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 250 g laša filejas

  • 5 g sāls

  • 15 g Dansukker cukurbiešu cukura

  • 10 balto piparu graudi

  • 500 ml salātu lapu (jebkuri salāti)

  • 100 g saldētu sparģeļu

  • 100 g kūpināta laša

  • 250 g neattīrītu garneļu (svaigas vai saldētas)

  • 4 vārītas olas


  • Mērcei

  • 50 ml majonēzes

  • 150 ml biezas konsistences skābā krējuma ar vismaz 30% tauku saturu

  • Šķipsna sāls, šķipsna balto piparu

  • 0,5 tējkar. sinepju pulvera

  • 5 g Dansukker pūdercukura

  • 50 ml sakapātu diļļu

  • 50 ml sakapātu pētersīļu

  • 10 ml sakapātu sīpolu


  • Dekorēšanai

  • Dilles

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Laša filejas noskalo aukstā ūdenī. Katlā ielej ūdeni, pievieno sāli, cukuru, balto piparu graudus un uzvāra. Tad ieliek ūdenī laša fileju un vāra, līdz ūdens vēlreiz uzvārās. Noņem katlu no uguns un atstāj 15-20 minūtes.

Salātu lapas noskalo un nosusina uz papīra dvieļa. Izkārto salātu lapas 4 šķīvjos. Lasi sagriež gabaliņos un sadala pa 4 šķīvjiem.

Katlā uzvāra 1 litru ūdens ar sāli. Ieliek sparģeļus, noņem no plīts un atstāj 5 minūtes. Sagriež sparģeļus gabaliņos. Olas un garneles izloba. Olas sagriež daiviņās. Kūpināto lasi sagriež strēmelītēs. Sparģeļus, olas, garneles un kūpināto lasi izkārto šķīvjos ar salātu lapām.

Sajauc visas mērces sastāvdaļas un mērci pārlej pāri salātiem. Dekorē ar dillēm un pasniedz ar maizīti.

Receptes autors:

Dansukker