Ražotājiem

Lieldienu creme brule

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 200 ml trekna skābā krējuma

  • 100 ml saldā krējuma
  • Rīvēta miziņa no viena apelsīna
  • 50 ml Dansukker niedru cukura &bdquo
  • Demerara&rdquo
  • 3 olu dzeltenumi
  • 1 ola
  • Sviests formiņām
  • Dansukker niedru cukurs &bdquo
  • Demerara&rdquo
  • formiņām
  • &Scaron
  • okolādes olām:
  • 100 ml trekna skābā krējuma (crè
  • me fraî
  • che)
  • 1 nelielas olas dzeltenums
  • 100 g tumšās šokolādes
  • 15 g nesālīta sviesta istabas temperatūrā
  • 2 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • Dansukker niedru cukura &bdquo
  • Demerara&rdquo

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Katliņā samaisa krējumu, saldo krējumu, apelsīna miziņu un cukuru. Uzvāra. Liek malā atdzist. Ielej ūdeni platā cepešpannā un ievieto krāsnī ar temperatūru 125°C. Olu dzeltenumus un olu iemaisa atdzesētajā krējumu masā. Maisījumu caur sietu salej mazos trauciņos, kas iepriekš ietaukoti un apkaisīti ar niedru cukuru. Ieliek trauciņus peldēt ūdenī un cep apmēram pusotru stundu. Liek atdzist. Krējumu uzvāra. Olas dzeltenumu ieliek bļodā un pārlej pāri karsto krējumu. Šokolādi sasmalcina mazos gabaliņos un ieber krējuma masā. Maisa, līdz šokolāde ir izkususi. Pievieno sviestu un vaniļas cukuru. Liek ledusskapī. Krēma trauciņos iekaisa niedru cukuru. Liek trauciņus zem grila apmēram 5 minūtes, līdz cukurs karamelizējas. Liek atdzist. No trifeļu masas izgriež oliņas un dekorē ar tām krēmu brulē.


Receptes autors:

Dansukker