Ražotājiem

Persiku un riekstu deserts ar šampanieša mērci

Sastāvdaļas:

  • 150 g drupinātas mandeļu pastas

  • 2 olas
  • 100 g saldās šokolādes riekstu masas (Odense Nougat)
  • 4 konservētu persiku pusītes
  • Mērcei:
  • 200 ml sausa dzirkstošā vīna
  • 1 -2 tējk. kukurūzas miltu
  • 50 ml Dansukker cukurbiešu cukura
  • 50 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
  • 200 ml saldā krējuma
  • 50 g sviesta
  • Dekorēšanai:
  • 150 g saldētu aveņu
  • 100 ml ūdens
  • 50 ml Dansukker želejas cukura &bdquo
  • Multi&rdquo

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Ar mikseri saputo mandeļu pastu un olas mīkstā, viendabīgā konsistencē. Sadala pastu 8 ietaukotās veidnēs. Cep krāsns apakšējā vidusdaļā 175°C apmēram 15 minūtes. Tad izgāž otrādi uz ietaukota cepampapīra. Apsmērē ar šokolādes riekstu masu. Vīnu, kukurūzas miltus, cukuru un sīrupu ar 100 ml saldā krējuma katliņā samaisa un uzvāra, nepārtraukti maisot. Pievieno sviestu un maisa, līdz tas izkūst. Ļauj atdzist. Atlikušo saldo krējumu saputo un iecilā atdzisušajā mērcē. Katliņā samaisa avenes, ūdeni un želejas cukuru. Uzvāra un pavāra 30 sekundes. Izkāš caur sietu. Ļauj atdzist. Astoņos šķīvjos kārto desertu, uzliekot uz katras riekstu kūciņas persika pusi. Dekorē ar aveņu želeju un blakus ielej mērci.


Receptes autors:

Dansukker