Ražotājiem

Lieldienu groziņi

12 porcijas

Sastāvdaļas:

  • Mīklai:

  • 250 g kviešu miltu
  • 125 ml Dansukker cukurbiešu cukura
  • 1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • &Scaron
  • ķipsna sāls
  • 125 g gabalos sagriezta sviesta vai margarīna
  • 2 olu dzeltenumi
  • 1 ēd. kar. auksta ūdens
  • Pildījumam:
  • 3 olu baltumi
  • &Scaron
  • ķipsna sāls
  • 50 ml Dansukker cukurbiešu cukura
  • 125 g mīksta sviesta vai margarīna
  • 100 g nomizotu, sadrupinātu mandeļu
  • 125 ml kviešu miltu
  • 100 ml ievārījuma (jebkāda)
  • Dekorēšanai:
  • Dansukker pūdercukurs
  • Lieldienu saldumi


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Ietauko kēksu vai groziņu veidnītes. Bļodā samaisa miltus, cukuru, vaniļas cukuru, sāli un taukvielu un maisa, līdz taukviela pilnībā izšķīdusi. Pievieno olu dzeltenumus un ūdeni un rūpīgi maisa, līdz iegūst viendabīgu mīklu. Mīklu ieliek pārtikas maisiņā un patur ledusskapī 30 minūtes. Olu baltumus ar sāli uzputo stingrās putās. Putojot pievieno cukuru. Tad secīgi iestrādā arī taukvielu, mandeles un miltus. Mīklu no ledusskapja iespiež veidnītēs, izveidojot groziņu. Ieliek katra groziņa vidū nepilnu tējkaroti ievārījuma, pāri tam vienmērīgi sadala mandeļu maisījumu. Cep krāsns vidusdaļā 175 °C (konvekcijas režīmā - 150 °C) apmēram 30 minūtes. Izceptajam groziņam virsū uzliek pa kādam lieldienu saldumam un viegli pārkaisa ar pūdercukuru.


Receptes autors:

Dansukker