Ražotājiem

Lieldienu makarūni

Sastāvdaļas:

  • 100 g mandeļu

  • 300 ml Dansukker pūdercukura
  • 3 olu baltumi
  • 50 ml Dansukker cukurbiešu cukura
  • Dzeltenā pārtikas krāsviela
  • Pildījumam
  • 100 g Filadelfijas siera
  • 100 ml Dansukker pūdercukura
  • 1/2 g safrāna

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Mandeles blanšē, atbrīvo no mizām un sadrupina, samaisa ar pūdercukuru. Olu baltumus uzputo ar mikseri. Pievieno cukuru un sakuļ visu cietās putās. Uzmanīgi iecilā mandeļu un pūdercukura maisījumu. Ar konditorejas tūtiņu vai karoti pa mazam gabaliņam izliek mīklu uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru. No visas masas vajadzētu iznākt apm. 40 cepumiem. Ļauj nostāvēties 15 minūtes, tad cep krāsns apakšējā daļā 150 °C apmēram 12-15 minūtes. Ar cepamo papīru cepumus pārceļ no plāts uz režģa un ļauj atdzist. Samaisa visas pildījuma sastāvdaļas. Apsmērē ar pildījumu pusi cepumu un virsū saliek otru pusi. Uzglabā vēsā vietā.


Receptes autors:

Dansukker