Ražotājiem

Augļu smalkmaizītes

35 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 50 ml rozīņu

  • 50 ml žāvētu aprikožu
  • 100 ml apelsīnu sulas
  • 600 g miltu
  • 1 paciņa sausā rauga
  • 50 ml Dansukker cukurbiešu cukura
  • 150 g mīksta sviesta vai margarīna
  • 150 ml jogurta ar vaniļas garšu
  • 3 olas
  • Pildījumam:
  • 100 g sviesta vai margarīna
  • 150 ml Dansukker pūdercukura
  • 1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • 100 ml drupinātu mandeļu (pēc izvēles)
  • Glazūrai:
  • 1 ola
  • Dekorēšanai
  • Dansukker Baltās cukura pērlītes


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Aprikozes un rozīnes liek bļodā, pievieno apelsīnu sulu un atstāj izmirkt uz 2 stundām. Tad augļus sakapā smalkos gabaliņos. Miltus, raugu un cukuru samaisa bļodā. Pievieno taukvielu, jogurtu, olas, sasmalcinātos augļus un maisa, līdz mīkla ir viendabīga. Liek mīklu uz virsmas, kas izkaisīta ar miltiem, un izrullē taisnstūrveida plāksnē. Samaisa kopā pildījuma sastāvdaļas un apsmērē ar to mīklu. Taisnstūri sarullē, sagriež šķēlēs un liek papīra formiņās. Saliek formiņas uz cepamplāts. Pārklāj ar dvielīti un atstāj uz 2 stundām, lai uzbriest. Olu sakuļ, apsmērē ar to maizītes un pārkaisa pāri cukura pērlītes. Cep krāsns vidusdaļā 250°C apmēram 7 minūtes. Liek uz režģa atdzist, pārklājot ar dvielīti.


Receptes autors:

Dansukker