Ražotājiem

Putnu ligzdiņas

35 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 200 g sviesta vai margarīna

  • 150 ml Dansukker pūdercukura
  • 400 ml kviešu miltu
  • 2 ēd. kar. konjaka vai apelsīnu sulas
  • 200 g mandeļu pastas
  • Zaļā pārtikas krāsa
  • Konfektes &ndash
  • oliņas


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Taukvielu un pūdercukuru bļodā kuļ, līdz iegūst mīkstu, putainu masu. Pievieno miltus un konjaku vai apelsīnu sulu un maisa, līdz mīkla kļūst viendabīga. Tad to liek plastikāta maisiņā un ievieto ledusskapī uz pusstundu. Mīklu sadala piecās daļās. Katru daļu sarullē „desiņā”. Sadala to īsākos gabaliņos un veido aplīšus. Liek aplīšus uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru. Mandeļu pastu samaisa ar pārtikas krāsvielu. Izspiež to caur ķiploku vai līdzīgu spiedi uz katra aplīša tā, lai tas atgādina žagariņus. Cep krāsns vidusdaļā 175°C apmēram 10 minūtes. Uzreiz pēc izņemšanas katrā ligzdiņā iespiež divas konfekšu oliņas. Liek uz režģa atdzist.L


Receptes autors:

Dansukker