Ražotājiem

Aprikožu kēksi

12 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 1 skārdene konservētu aprikožu (425 g)

  • 2 olas
  • 50 ml rapšu eļļas
  • 100 ml Dansukker cukurbiešu cukura
  • 1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • &Scaron
  • ķipsna sāls
  • 300 ml kviešu miltu
  • 50 ml kartupeļu cietes
  • 3/4 tējk. cepamā pulvera
  • 175 ml piena
  • Dekorēšanai
  • Dansukker pūdercukurs


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Nokāš lieko šķidrumu no aprikozēm. Atsevišķās bļodiņās sadala olu dzeltenumus un olu baltumus. Sakuļ dzeltenumus ar eļļu. Samaisa sausās sastāvdaļas. Maisījumu pamīšus ar pienu pakāpeniski pievieno uzkultajiem dzeltenumiem. Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā mīklā. Sadala mīklu 12 kēksu formiņās no papīra vai metāla. Ja izmanto metāla formiņas, tās iepriekš ietauko. Katram kēksam virsū uzliek pusi aprikozes ar apaļo pusi uz augšu. Cep 175 °C (konvekcijas režīmā - 150 °C) apmēram 20 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar šķipsniņu pūdercukura.


Receptes autors:

Dansukker