Ražotājiem

Lieldienu smilšu mīklas cepumi

30 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 250 g kviešu miltu

  • 50 g sasmalcinātu mandeļu
  • 150 g Dansukker Farīna cukura
  • 1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • 1 ola
  • 150 g sviesta vai margarīna
  • Pildījumam
  • 200 g augstas kvalitātes baltā vai piena šokolāde
  • 50 g sviesta vai margarīna
  • Dekorēšanai
  • 300 g Dansukker baltā pūdercukura vai Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
  • 15 ml izkausēta margarīna vai augu eļļas
  • 30 ml ūdens vai augļu sulas


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Sajauc visas mīklas sastāvdaļas. Ieliek mīklu plastmasas maisiņā vai aptin ar pārtikas plēvi un atdzesē ledusskapī vismaz 30 minūtes. Apkaisa darba virsmu ar miltiem un izrullē mīklu 2-3 mm biezumā. Izspiež vai izgriež no mīklas figūriņas un liek tās uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep krāsns vidusdaļā 200°C apmēram 15 minūtes. Atdzesē istabas temperatūrā. Cepumus sadala divās daļās. Uz lēnas uguns izkausē sviestu vai margarīnu, pievieno sadrupinātu šokolādi un ļauj, lai izkūst. Atdzesē apmēram stundu, tad ar mikseri sakuļ atdzesēto masu. Uzklāj to pusei cepumu, tad otru pusi cepumu viegli uzspiež pirmajiem virsū. Sajauc dekorēšanai paredzētās sastāvdaļas un dekorē cepumus, izmantojot savu fantāziju. Cepumus var pasniegt arī bez pildījuma. Dažos cepumos var izspiest caurumus un izmantot cepumus kā piekarināmas Lieldienu dekorācijas.


Receptes autors:

Dansukker