Ražotājiem

Lieldienu kūka

12 porcijas

Sastāvdaļas:

  • Mīklai

  • 300 ml kviešu miltu
  • 1/2 tējk. cepamā pulvera
  • 100 g sviesta vai margarīna
  • 50 ml Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
  • Pildījumam
  • 150 g mandeļu
  • 75 g sviesta vai margarīna
  • 3 olas
  • 150 ml Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
  • 1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • Dekorēšanai
  • 400 ml Dansukker pūdercukura
  • Ūdens
  • Dzeltenā pārtikas krāsviela
  • Lieldienu saldumi


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Samaisa kopā mīklas sastāvdaļas. Liek mīklu pārtikas maisiņā un patur ledusskapī 1 stundu. Mīklu izveltnē un izklāj ar to cepamformu (25 cm diametrā, ar noņemamām malām) tā, lai mīkla veido sānu maliņu (groziņu). Mandeles smalki sadrupina. Sviestu vai margarīnu izkausē. Olas ar balto smalko cukuru un vaniļas cukuru uzputo gaisīgās putās. Iemaisa mandeles un taukvielu. Izlej maisījumu mīklas groziņā. Cep krāsns vidusdaļā 175°C apm. 20 minūtes. Noliek atdzist, tad atbrīvo no formas. Pūdercukuru, ūdeni un pārtikas krāsvielu samaisa kopā viendabīgā masā. Pārklāj pāri kūkai un virsū saliek lieldienu saldumus.


Receptes autors:

Dansukker