Ražotājiem

Lieldienu trifeles

Sastāvdaļas:

  • 100 ml saldā krējuma

  • 50 g sviesta vai margarīna
  • 200 g labas kvalitātes piena šokolādes
  • 100 g labas kvalitātes tumšās šokolādes
  • 2 ēd. kar. liķiera &bdquo
  • Cointreau&rdquo
  • Norīvēta miziņa no viena laima
  • Glazūrai
  • 100 g blanšētu, mizotu un sadrupinātu mandeļu
  • 150 ml Dansukker pūdercukura
  • 1 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
  • Dzeltenā un zaļā pārtikas krāsa
  • 25 g baltās šokolādes


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Laimu rūpīgi nomazgā un norīvē no tā miziņu. Krējumu ar sviestu vai margarīnu liek katliņā. Šokolādi salauž mazos gabaliņos un arī liek katliņā. Karsē, līdz šokolāde izkūst. Pievieno liķieri un laima miziņu. Ielej folijas trauciņā un liek malā atdzist. Mandeles, pūdercukuru un sīrupu samaisa kopā. Sadala maisījumu divās daļās un iekrāso katru daļu ar citu pārtikas krāsu. Horizontāli sadala trifeļu masu divās daļās. Mandeļu masu izrullē tāda paša lieluma taisnstūros un uzliek virsū trifeļu masai. Sagriež trifeļu masu kvadrātiņos. Balto šokolādi liek plastikāta konditorejas tūtiņā un nosien galu. Liek tūtiņu karsta ūdens peldē, līdz šokolāde izkūst. Tad nogriež tūtiņai galu un izspiež uz trifelēm greznojumus no baltās šokolādes. Trifeles uzglabā vēsā vietā.


Receptes autors:

Dansukker