Ražotājiem

Pistāciju trifeles

35 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 1 apelsīns

  • 100 ml trekna saldā krējuma
  • 75 g sviesta
  • 45 g Dansukker pūdercukura
  • 200 g piena šokolādes
  • 150 g piena šokolādes trifeļu iemērkšanai
  • 100 g pistāciju


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Rūpīgi nomazgā apelsīnu, norīvē tam miziņu ar smalko rīvi. Krējumu, sviestu un pūdercukuru liek katliņā un uzvāra. Šokolādi sadrupina mazos gabaliņos un pievieno saldā krējuma maisījumam. Maisa, līdz šokolāde pilnībā izkūst. Iemaisa apelsīna miziņu. Atdzesēt līdz trifeļu maisījums cietinātie. Izveido bumbiņas, saliek uz plāts un ievieto saldētavā uz 30 minūtēm. Pistācijas smalki sakapā. Šokolādi izkausē karstā ūdens peldē. Trifeles iegremdē šokolādē, tad apvārta pistāciju drumstalās. Noliek uz folijas un ļauj sacietēt. Uzglabā vēsā vietā.


Receptes autors:

Dansukker