Ražotājiem

Lapsas pikantais tiramisu

Sastāvdaļas:

  • Pamatam:

  • 150 g miltu
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 2 olas
  • 50 g olīveļļas
  • 100 g Parmas siera
  • 100 g maskarpones siera
  • Krēmam:
  • 250 g fetas siera
  • 600 g svaigu spinātu
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 1 sīpols
  • 3 tējk. Dansukker tumšā Muscovado cukura
  • 3 olas
  • 50 g Parmas siera
  • sāls, pipari - pēc garšas
  • 70 g sviesta (cepšanai)
  • Dekorēšanai:
  • Ķiršu tomātiņi
  • Rukola
  • Parmas siers
  • Baziliks


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Sakuļ olas, pievieno eļļu, iesijā miltus, cepamo pulveri, iemaisa maskarpones sieru un Parmas sieru. Ar tūtiņu veido cepumus vai arī lej masu kūkas formā un cep 180°C aptuveni 20-25 min. Fetas sieru saspaida vijīgā masā. Uz pannas izkausē sviestu, pievieno tumšo Muscovado cukuru un izkausē. Pievieno smalki sagrieztu sīpolu, ķiploku un saplucinātus spinātus. Olas novāra cietas (10 minūtes), nomizo un sīki sakapā. Karamelizētos spinātus, olas un Parmas sieru pievieno fetas sieram un izmaisa. Ja masa pārāk bieza, var pievienot nedaudz saldā krējuma. Formā kārto cepumus, tiem pāri klāj siera masu, tad atkal cepumus un siera masu. Dekorē ar ķiršu tomātiņiem, rukolu, baziliku un Parmas sieru.


Receptes autors:

Liene Zemīte, "Lapsas māja"