Ražotājiem

Lapsas pasha

Sastāvdaļas:

  • 90 g cepumu "

  • Selga"
  • 40 sviesta
  • 1 tējk. Dansukker kanēļa cukura
  • Krēmam
  • 300 g smalkgraudu biezpiena
  • 200 g salda krējuma
  • 100 g Dansukker pūdercukura
  • Sula no puses citrona
  • 20 g rozīņu vai kaltētu dzērveņu
  • 20 g grauzdētu lazdu riekstu
  • 20 g grauzdētu Indijas riekstu
  • 20 g žāvētu aprikožu
  • 50 g smiltsērkšķu marmelādes
  • Glazūrai
  • 50 g tumšās šokolādes
  • 25 g saldā krējuma


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Cepumus sasmalcina, sajauc ar mīkstu sviestu, kanēļa cukuru, kārto tortes formā un izlīdzina. Saputo saldo krējumu, pūdercukuru un citronu sulu līdz vieglām putām, pievieno smalko biezpienu, masu vienmērīgi samaisa. Sasmalcina žāvētos augļus, riekstus, marmelādi, iemaisa masā. Tad biezpiena masu kārto formās un vienmērīgi izlīdzina. Saldo krējumu uzkarsē un pievieno sasmalcinātu šokolādi. Masu izkausē, vienmērīgi maisot. Tad kārto uz biezpiena masas, veidojot "ezīti" vai izklājot vienmērīgi. Pasniedzot dekorē ar svaigām vai saldētām dzērvenēm.


Receptes autors:

Liene Zemīte, "Lapsas māja"