Ražotājiem

Panettone

Sastāvdaļas:

  • 125 g silta ūdens

  • 1 ola
  • 75 g salda krējuma
  • 35 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • &Scaron
  • ķipsniņa Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • Puse citrona
  • 350 g miltu
  • 70 g rozīņu
  • 40 g sviesta
  • 10 rauga


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Raugu sajauc ar tējkaroti cukura, pievieno siltu ūdeni un maisot izšķīdina. Pievieno aptuveni 200 g miltu, pārklāj ar tīru dvielīti un noliek siltā vietā uzraudzēt aptuveni 40 minūtes. Olu saputo ar atlikušo cukuru, vaniļas cukuru, pievieno izkausētu sviestu, citrona miziņu, pievieno siltu saldo krējumu, rozīnes. Masas savieno un liek ietaukotās formiņās aptuveni līdz pusei, novieto siltā vietā uz 30 min uzrūgt. Panettone uzrūgusi, kad masa formiņā ir dubultojusies. Liek cepeškrāsnī 180°C uz 35-40 min, cep, līdz masa nelīp pie kociņa.


Receptes autors:

Liene Zemīte, "Lapsas māja"