Ražotājiem

Apelsīnu tiramisu

Sastāvdaļas:

  • Pamatam:

  • 200 g panettones (skat. recepti)
  • 50 g apelsīnu sulas
  • 20 g apelsīnu liķiera
  • Krēmam:
  • 3 olu dzeltenumi
  • 70 g pūdercukura
  • 5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • 250 g maskarpones siera
  • 100 g saldā krējuma


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Panettone maizi (skat. atsevišķu recepti) saplucina gabaliņos un kārto stikla trauciņos. Pārslaka ar apelsīnu sulas un liķiera maisījumu. Olu dzeltenumus puto stingrās putās ar pūdercukuru un vaniļas cukuru, tad ieputo aukstu maskarpones sieru. Atsevišķi saputo saldo krējumu līdz stingrām putām. Tad saldo krējumu viegli iecilā maskarpones siera un olu dzeltenumu masā, pielej nedaudz apelsīnu liķieri. Trauciņos kārtām liek panettones drupatas, apslaka ar apelsīnu liķieri, un krēmu. Dekorē ar svaigiem apelsīniem, miziņu un kanēļa cukuru.


Receptes autors:

Liene Zemīte, "Lapsas māja"