Ražotājiem

Ābolu sacepums ar karameļu mērci

6 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 4 āboli

  • 6 ēd. kar. Dansukker Niedru sīrupa
  • 1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • 1 tējk. Dansukker kanēļa cukura
  • 100 g sviesta
  • 100 g drupinātu cepumu &ndash
  • &bdquo
  • Selga&rdquo
  • vai līdzīgi
  • Karameļu mērcei
  • 100 g Dansukker Niedru sīrupa
  • 60 g salda krējuma

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Mizotus, biezās šķēlēs sagrieztus ābolus liek cepamajā formā, kura apslacīta ar Niedru sīrupu. Virsū kārto drupinātus cepumus, kas viendabīgi samīcīti ar sviestu, kanēļa un vaniļas cukuriem. Cep krāsnī 160°C 50 minūtes. Izņem, nedaudz atdzesē un izliekot uz šķīvja, apmet otrādi, lai āboli būtu augšpusē, bet cepumu pamatne apakšā. Pasniedz ar saldējumu un karameļu mērci. Karameļu mērce: abas sastāvdaļas vāra uz vidējas uguns 20 minūtes apmaisot, tad noņem no uguns un masu atdzesē. Atdziestot masa sabiezēs, veidojot biezu mērci.


Receptes autors:

Lauris Aleksejevs, restorāns „36.līnija”