Ražotājiem

Maizītes ar riekstiem un šokolādi

Sastāvdaļas:

  • Kārtainajai mīklai:

  • 600 g miltu
  • 400 g margarīna vai sviesta
  • 350 ml ūdens
  • 3 g (sausā veidā) vai 1 tējk. (šķidrā veidā) citronskābes vai etiķa
  • 3 g vai šķipsniņa sāls
  • Pildījumam:
  • 200 g lazdu riekstu
  • 5 ēd. kar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
  • 200 g tumšās šokolādes
  • 1 ola pārsmērēšanai


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Miltus ar ūdeni, sāli un citronskābi kārtīgi samīca un izrullē plānā kārtiņā. Pārdala divās daļās. Vienu daļu pārklāj ar sviesta vai margarīna piciņām, tad pārliek otru daļu mīklas pāri un ar mīklas rulli vēlreiz izrullē. Šo procesu atkārto aptuveni 4-5 reizes. Kad gatava, mīklu liek atpūsties ledusskapī 30-60 minūtes. Mīklu izrullē plānā kārtiņā, pārsmērē ar cukura sīrupu, pārkaisa sasmalcinātus riekstus un šokolādi. Mīklu sarullē lielā rullī, tad sagriež apmētam 2 cm biezos gabalos un veido maizītes. Izkārto uz cepampannas, pārsmērē ar olu, un cep cepeškrāsnī 200°C apmēram 15 minūtes.


Receptes autors:

Liene Zemīte, "Lapsas māja"