Ražotājiem

Bumbieru tarte

Sastāvdaļas:

  • Mīklai:

  • 230 g miltu
  • 20 g Dansukker pūdercukura
  • 120 g sviesta
  • 1 olas dzeltenums
  • 35 g ūdens
  • 3 g sāls
  • Pildījumam:
  • 6 bumbieri
  • 300 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
  • 100 g sviesta


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Miltus izsijā, pievieno sāli un cukuru, izveido bedrīti. Bedrītē liek olu dzeltenumu, pielej ūdeni, un mīca mīklu līdz viendabīgai konsistencei. Mīklu liek aukstumā atdzist 30 minūtes. Cukurus izkausē katliņāun lēnas uguns kopā ar 70 g sviesta, līdz tas karamelizējies, lej ietaukotā tartes formā un atstāj, līdz atdziest. Nomizo un sagriež daiviņās bumbierus. Bumbierus kārto tartes formā virs cukura sīrupa ar miziņas pusi uz leju. Atdzisušo mīklu izrullē 1 cm plānā kārtiņā un pārklāj pāri bumbieriem. Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 200°C aptuveni 20 minūtes. Kad gatava, vēl karstu pārmet otrādi, ar apakšu uz augšu servējamā šķīvī. Pasniedz ar vaniļas mērci vai saldējumu.


Receptes autors:

Dansukker