Ražotājiem

Ogu kūka

Sastāvdaļas:

  • Mīklai:

  • 500 g miltu
  • 150 g Dansukker cukurniedru cukura
  • Sāls
  • 200 g sviesta
  • 2 olas
  • 50 g ūdens
  • 150 g tumšās šokolādes
  • Ogu masai:
  • 200 g melleņu
  • 200 g kazeņu
  • 200 g brūkleņu
  • 50 g kartupeļu vai kukurūzas cietes
  • 100 g Dansukker cukurniedru cukura
  • 50 g Dansukker pūdercukura


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Izsijātus miltus samaisa ar cukuru un sāli un samīca kopā ar mīksta sviesta piciņām. Olas sakuļ ar ūdeni, pievieno miltu masai un mīca, līdz izveidojas viendabīga mīkla. 2/3 mīklas izrullē, izklāj pannā un cep cepeškrāsnī 180°C 10-15 minūtes. Katliņā sajuc ogas ar cukuru un cieti. Uz apceptās mīklas kārto sasmalcinātu šokolādi un ogu masu. Atlikušo mīklu izrullē un pārklāj pāri kūkai kā vāciņu. Mīklas virspusē iegriež nelielus iegriezumus, pārsmērē ar sviestu un cep 180°C apmēram 40 minūtes, līdz virspuse kļūst zeltaina. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.


Receptes autors:

Dansukker