Ražotājiem

Ķirbju kūka ar brūklenēm

Sastāvdaļas:

  • Ķirbju biskvītam:

  • 300 g ķirbja
  • 25 g rozīņu
  • 25 g valriekstu
  • 1 ola
  • 80 g Dansukker brūnā cukura
  • 50 g sviesta
  • 60 g miltu
  • 3 g cepamā pulvera
  • citrona miziņa
  • 20 g svaiga ingvera
  • 2 tējk. Dansukker kanēļa cukura
  • Pildījumam:
  • 200 ml saldā krējuma
  • 300 g brūkleņu
  • 100 g Dansukker baltā smalkā cukura


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Ķirbi sarīvē uz smalkas rīves. Olu sakuļ ar cukuriem. Miltus sajauc ar cepamo pulveri. Pie sakultās olas pakāpeniski pievieno miltus, iemaisa mīkstu sviestu, tad pievieno sarīvēto ķirbi, ingveru, sasmalcinātus riekstus, rozīnes un citronu miziņu. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180°C aptuveni 30 minūtes. Kad kūka atdzisusi, to pārgriež horizontāli uz pusēm. Apakšējo kārtu pārklāj ar saputotu saldo krējumu un daudz brūklenēm. Pārliek pāri virskārtu, un visu vēlreiz pārklāj ar putukrējumu un dekorē ar ogām.


Receptes autors:

Dansukker