Ražotājiem

Persiku kūka

6 porcijas

Sastāvdaļas:

  • Mīklai

  • 300 g kviešu miltu
  • 1 ēd. kar. Dansukker cukurbiešu cukura
  • 150 g sviesta vai margarīna
  • 1 ola
  • Pildījumam
  • 2 olas
  • 250 g vājpiena biezpiena
  • 2 ēd. kar. kartupeļu cietes
  • 75 g Dansukker pūdercukura
  • 1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • 50 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 6 persiku pusītes


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Ieber traukā miltus un cukuru. Taukvielas sasmalcina nelielos gabaliņos, ieber traukā un iestrādā miltos, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno olu un maisa, līdz masa atkal viendabīga. Ieklāj mīklu cepamformā aptuveni 25 centimetru diametrā. Ieliek to ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm. Sadursta mīklu ar dakšiņu. Cep pamatni cepeškrāsnī 200°C 10 minūtes. Izmantojot formiņu, izveido no persiku pusītēm sirsniņas. Atlikumu sagriež mazos gabaliņos. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Sajauc olu dzeltenumus ar biezpienu, kartupeļu cieti, pūdercukuru, vaniļas cukuru un persiku gabaliņiem. Saputo olu baltumus ar smalko cukuru cietā masā un iemaisa biezpiena un persiku maisījumā. Ielej formā. Cep cepeškrāsnī 200°C aptuveni 15 minūtes. Virs pildījuma uzliek persiku sirsniņas. Pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz remdenu vai aukstu; var pievienot nedaudz putukrējuma.


Receptes autors:

Dansukker