Ražotājiem

Augļi karamelē

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 250 g Dansukker cukurniedru cukura

  • 50 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • 250 ml ūdens
  • 500 g augļu pēc izvēles &ndash
  • var izmantot nektarīnus, persikus, banānus, zemenes, ananāsus, ķiršus u.c. ogas.


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Augļus sagriež šķēlēs vai kubiņos. Cukuru un vaniļas cukuru sajauc ar ūdeni un vāra, līdz masa sabiezē un kļūst staipīga, izveidojot šķidru karameli. Augļus iegremdē verdošajā karamelē tā, lai karamele pilnībā apklātu augļus, un strauji atdzesē aukstā ūdenī.


Receptes autors:

Lauris Aleksejevs, restorāns „36.līnija”