Ražotājiem

Cūkgaļas ribiņas cukura marinādē

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 2 kg cūkas ribiņu

  • 200 g Dansukker cukurniedru cukura
  • 200 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
  • 1 ķiploka galviņa
  • 20 g rozmarīna
  • 1 čili pipars
  • 1 ēd. kar. rupjā sāls


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Vispirms pagatavo glazūru. Katliņā sajauc parasto un Muscovado cukuru, pievieno veselu ķiploka galviņu, 3 stiebriņus rozmarīna, vienu gabalu svaiga čili pipara un sāli. Visu uzvāra. Ar gatavo glazūru pārklāj ribu gabalus, liek cepeškrāsnī un pārsedz ar foliju. Cep 150˚C 2 stundas. Kad gatavs, sagriež mazākos gabaliņos (pa 3 ribām), pēc vajadzības apcep uz grila pa 1 minūtei no katras puses.


Receptes autors:

Lauris Aleksejevs, restorāns „36.līnija”