Ražotājiem

Laša fileja ar apelsīnu un Muscovado mērci

10 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 2 kg laša filejas

  • 5 ēd. karotes Dansukker tumšā Muscovado cukura
  • 250 g apelsīnu sulas
  • 200 g apelsīnu
  • 10 ēd. kar. rīvmaizes
  • 5 ēd. kar. sviesta


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Laša fileju marinē apelsīnu sulā 1 dienu. 3 ēdamkarotes Muscovado cukura sajauc ar sviestu un rīvmaizi. Laša fileju liek uz plāts, pārklāj ar maisījumu un cep cepeškrāsnī 25 minūtes 180°C. Apelsīnus nomizo, sadala daiviņās, un katru daiviņu izfilē - ar nazi nogriež daiviņas apvalkus. Mērcei 2 ēdamkarotes Muscovado cukura izkausē uz pannas, pievieno apelsīnu filejas un nedaudz sāls.


Receptes autors:

Lauris Aleksejevs, restorāns „36.līnija”