Ražotājiem

Liellopu fileja ar Rīgas Melno balzamu un tumšo sīrupu

10 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 2 kg liellopu filejas

  • 5 ēd. kar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
  • 60 g Rīgas Melnā balzama
  • sāls un pipari pēc garšas
  • sviests


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Sāli, piparus un 2 ēdamkarotes tumšā cukura sīrupa sajauc un ieziež ar to gaļu. Atstāj uz 1 diennakti marinēties. Cep cepeškrāsnī 220°C 30 minūtes. Pārējo cukura sīrupu sajauc ar Melno balzamu un liellopa novārījumu. Vāra, līdz paliek puse no apjoma. Pirms pasniegšanas mērcei pievieno sviestu. Pasniedzot gaļu sagriež gabalos un pārlej ar mērci.


Receptes autors:

Lauris Aleksejevs, restorāns „36.līnija”