Ražotājiem

Ogu Panna Cotta ar ananāsu mērci

5 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 350 ml salda krējuma

  • 150 ml piena
  • 130 g Dansukker želejas cukura &bdquo
  • Multi&rdquo
  • Dažādas ogas pēc izvēles:
  • jāņogas
  • mellenes
  • avenes
  • upenes u.c.
  • Mērcei
  • 1 glāze sasmalcināta svaiga ananāsa
  • 3 ēd. kar. Dansukker Zeltainā cukura sīrupa

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Ogas izkārto piecās lielās glāzēs. Pienu un saldo krējumu uzvāra, pievieno želejas cukuru, izmaisa un vēlreiz uzvāra, lai „iedarbinātu” recēšanas procesu. Kad mazliet padzisis, pārlej ogu kārtojumam un atstāj uz 15 minūtēm sastingt. Ananāsa gabaliņus ieber katliņā un līdz pusei pārlej ar ūdeni. Vāra, līdz ananāsi mīksti. Pievieno Zeltaino sīrupu un atdzesē. Pirms pasniegšanas pārlej desertam.


Receptes autors:

Lauris Aleksejevs, restorāns „36.līnija”