Ražotājiem

Pīles salāti ar mērci

7 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 2 kg jeb vesela pīle

  • Salātu mērcei:
  • 4 ēd. kar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
  • 1 ēd. kar. svaiga, rīvēta ingvera
  • 50 ml gaišās sojas mērces
  • Sula no 3 laima augļiem
  • Salāti, zaļumi un dārzeņi pēc izvēles


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Pīli bez garšvielām ietin folijā un cep krāsnī apmēram 2 stundas 200°C. Kad gaļa atdzisusi, atdala no kauliem un sagriež strēmelītēs. Pagatavo mērci, pannā uzvārot visas mērces sastāvdaļas. Bļodā kārto salātu lapas, zaļumu un dārzeņus (piemēram, svaigus gurķus, tomātus, sarkanos sīpolus, papriku, redīsus), pievieno gaļu un uzmanīgi iemaisa mērci.


Receptes autors:

Lauris Aleksejevs, restorāns „36.līnija”