Ražotājiem

Rīsu pudiņš ar kaltētiem augļiem

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 200 ml piena

  • 100 g Dansukker Farīna cukura
  • 200 g risotto rīsu
  • 100 g kaltētu aprikožu
  • 100 g kaltētu plūmju
  • 100 g kaltētu ķiršu
  • 200 g saldā krējuma


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Katliņā ielej pienu, pievieno Farīna cukuru un rīsus. Maisot vāra uz lēnas uguns, līdz rīsi ir mīksti. Pēc vajadzības var pievienot vēl pienu. Kad gatavs, pievieno sagrieztas aprikozes, plūmes un ķiršus. Pudiņu atdzesē un samaisa ar saputotu saldo krējumu bez cukura. Pasniedz vēsu, pārlietu ar ogu mērci.


Receptes autors:

Lauris Aleksejevs, restorāns „36.līnija”