Ražotājiem

Sakņu dārzeņu salāti

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 2 ķiploka daiviņas

  • 1 tējkar. sāls
  • 50 g Dansukker Zeltainā cukura sīrupa
  • 25 g Dansukker Muscovado cukura
  • 100 g balzāmetiķa
  • 20 ml olīveļļas
  • 400 g selerijas saknes
  • 200 g burkānu
  • 100 g puravu


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Mērcei sasmalcina ķiploku, izspiežot caur sietiņu, pievieno sāli, sīrupu, cukuru un eļļu, un atstāj, lai ievelkas. Selerijas, burkānus, puravus sagriež salmiņos vai sarīvē un pārlej ar mērci. Pasniedz, izkārtotus uz svaigas salātu lapas.


Receptes autors:

Lauris Aleksejevs, restorāns „36.līnija”