Ražotājiem

Tējas Panna Cotta ar ābolu un rabarberu mērci

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • Krēmam:

  • 350 ml saldā krējuma
  • 150 ml piena
  • 30 g Dansukker želejas cukura &bdquo
  • Multi&rdquo
  • 2 ēd. kar. tējas &bdquo
  • Earl Grey&rdquo
  • 5 kardamona ogas vai šķipsna malta kardamona
  • Mērcei:
  • 1 ābols
  • 1/2 rabarbera kāta
  • 5 anīsa zvaigznītes
  • 5 kardamona ogas vai šķipsna malta kardamona
  • 200 ml ūdens
  • 2 ēd. kar. Dansukker želejas cukura &bdquo
  • Multi&rdquo
  • 1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Sajauc saldo krējumu, pienu, tēju un kardamonu un uzvāra. Atstāj ievilkties 30 minūtes. Masu izkāš caur sietu un vēlreiz uzvāra. Pievieno želejas cukuru, atkal uzvāra. Kad mazliet padzisis, lej glāzēs vai formiņās un atstāj, lai sastingst. Ābolu un rabarberu sagriež kubiņos, pievieno ūdeni, kardamonu, zvaigžņu anīsu un vāra, līdz rabarberi mīksti. (Ja izmanto saldētus rabarberus, vārīšanas laiks būs īsāks). Karstai masai pievieno želejas cukuru un vaniļas cukuru un vēlreiz uzvāra. Mērci atdzesē un pasniedz ar tējas krēmu.


Receptes autors:

Lauris Aleksejevs, restorāns „36.līnija”