Ražotājiem

Zilā siera creme brule ar vīnogu un riekstu mērci

10 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 600 g saldā krējuma

  • 6 olu dzeltenumi
  • 100 g siera "
  • Dor Blue"
  • 50 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • Mērcei:
  • 400 g vīnogu
  • 10 ēd. kar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
  • 100 g sviesta
  • 50 g valriekstu
  • Sāls pēc garšas


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Saldo krējumu uzvāra, izšķīdina tajā sieru, izkāš un atdzesē līdz 80°C. Olu dzeltenumus ūdens peldē izkarsē un iekuļ krējumā. Pievieno nedaudz cukura. Cep cepeškrāsnī 120°C ūdens peldē 50 minūtes. Mērcei uz pannas izkausē sviestu, pievieno sīrupu un vīnogas bez kauliņiem. Visu sautē 3 minūtes. Pievieno sakapātus riekstus un sāli.


Receptes autors:

Lauris Aleksejevs, restorāns „36.līnija”