Ražotājiem

Grilētas cūkas ribiņas karameles marinādē ar sīpolu confiti

2 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 800 g cūkgaļas ribiņu

  • 50 g Dansukker Niedru sīrupa
  • 50 g Dižonas sinepju bez sēklām
  • 10 g ķiploku
  • 5 g svaiga timiāna
  • 40 g olīveļļas
  • 4 lauru lapas
  • 2 g smaržīgo piparu
  • 2 g krustnagliņu
  • 50 g sarkano sīpolu
  • 300 g sarkanvīna
  • 50 g Dansukker Tumšā cukura sīrupa
  • 50 g vīna etiķa
  • Sāls


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Ribiņas notīra no plēvēm, liek ūdenī, pievieno lauru lapas, smaržīgos piparus, krustnagliņas un sāli un vāra, līdz kaulu viegli atdalīt no gaļas. Sagatavo marinādi: Niedru sīrupam pievieno Dižonas sinepes, olīveļļu, ķiploku un svaiga timiāna lapiņas. Liek izvārīto gaļu marinādē vismaz uz 2 stundām. Grilē uz oglēm vai apcep uz pannas, līdz izveidojas kraukšķīga garoziņa. Sīpolu konfiti Sarkanos sīpolus notīra, sagriež gredzenos un liek katliņā. Pārlej ar sarkano vīnu tā, lai sīpoli pilnībā pārklātos, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra 1 stundu uz mazas uguns. Pievieno sīrupu un etiķi un vāra vēl 20 minūtes, līdz gatavs.


Receptes autors:

Jevgēņijs Ponomarjovs, „Gastronome”