Ražotājiem

Auzu pārslu cepumi ar lazdu riekstiem un kaltētām dzērvenēm

Sastāvdaļas:

  • 1,5 ēd. kar. lazdu riekstu

  • 3 ēd. kar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
  • 150 g sviesta
  • 150 g medus vai nerafinētā niedru cukura
  • 1 rīvēta citrona miziņa
  • 250 g pilngraudu auzu pārslu
  • 100g kaltētu dzērveņu
  • ½
  • ēd. kar. kanēļa


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Dzērvenēm pievieno rīvētu citrona miziņu un pusglāzi ūdens. Vāra aptuveni 5 minūtes, tad lieko šķidrumu nokāš. Katliņā izkausē sviestu, tumšo cukura sīrupu un medu, pievieno auzu pārslas, kanēli un dzērvenes. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190°C. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru un ielej pagatavoto masu, izlīdzinot to 2 cm biezumā. Pārkaisa ar drupinātiem lazdu riekstiem. Cep aptuveni 25 minūtes, līdz cepumi zeltaini brūni. Vēl karstu cepumu griež gabalos - trīsstūrīšos vai četrstūrīšos. Atdzesē un pasniedz.


Receptes autors:

Gunta Andersone, Skrundas Muiža