Ražotājiem

Sarkano jāņogu un tomātu zupa ar avokado salsu un balzametiķa krēmu

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 2 kg tomātu

  • 250 g jāņogu

  • 1 avokado

  • 1 tējk. svaiga bazilika un koriandra

  • ½ tējk. svaigu piparmētru

  • 4 tējk. vieglās sojas mērces

  • 4 ēd. kar. selerijas zaļumu

  • 1 citrona sula

  • Sāls, pipari

  • 40 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa

  • 100 g balzamiko etiķa

  • 5 ēd. kar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa

  • Svaigi dīgsti

  • Smalki kapāts ledus

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Zupa
Tomātus noblanšē, novelk miziņas un sagriež nelielos gabaliņos. Jāņogas notīra un sablenderē, tad izberž caur sietu un pievieno tomātiem. Klāt liek soju, sāli, piparus un Dzidro cukura sīrupu. Visu sablenderē viendabīgā masā. Pievieno nedaudz citrona sulas un sīki kapātu ledu.

Avokado salsa
Avokado sagriež smalkos kubiņos, pārslaka ar citronu sulu, sajauc ar kapātu baziliku, koriandru un piparmētrām.

Balzametiķa krēms
Katliņā sajauc balzamiko etiķi, pievieno Tumšo cukura sīrupu un vāra aptuveni 10-15 minūtes, līdz krēms sabiezē līdz mērces konsistencei.

Lejot zupu šķīvī, vidū kārto avokado un zaļumu salsu, dekorē ar selerijas lapiņām, dīgstiem un balzametiķa krēmu.

Receptes autors:

Gunta Andersone, Skrundas Muiža