Ražotājiem

Biezpiens ar burkāna želeju, zemesriekstu halvu, zemenēm, ābolu biezeni

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 300 g biezpiena

  • 50 ml Dansukker Zeltainā sīrupa
  • 2 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura
  • 4 plāksnītes želatīna
  • 50 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
  • 100 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 1 tējk. sodas
  • 100 g ceptu zemesriekstu
  • 200 ml burkānu sulas
  • 50 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 5 plāksnītes želatīna
  • 2 āboli
  • 2 ēd. kar. Dansukker kanēļa cukura
  • 2 ēd. kar. Dansukker cukurbiešu cukura
  • 4 zemenes
  • 200 g sezonas ogu
  • 100 g Dansukker Ievārījuma cukura


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Biezpiena uzputenis Biezpienu liek blenderēties kopā ar Zeltaino sīrupu un vaniļas cukuru, līdz iegūst viendabīgu masu. Pievieno uzbriedinātu, izkausētu želatīnu un pilda formās, ļauj atdzist. 



Zemesriekstu halva: Katlā savāra Dzidro sīrupu un cukuru līdz viendabīgai masai. Iegūtajam sīrupam pievieno sodu un sablenderētus zemesriekstus, samaisa un ļauj atdzist, sarīvē.



Burkānu želeja: Burkānu sulu lej katlā, pievieno cukuru un savāra, izkāš, pievieno uzbriedinātu želatīnu un lej uz silikona plāksnes apmēram 4 mm plānā kārtiņā, lai saželējas.



Ābolu biezenis: Āboliem veic pirmapstrādi, izņem serdi, pieber baltā cukura un kanēļa cukura maisījumu un cep cepeškrāsnī, līdz āboli ir mīksti, atdala mizas, sablenderē, izberž caur sietu.



Ogu mērce: Sezonas ogas vāra ar Ievārījuma cukuru, sablenderē, izberž caur sietu, atdzesē.


Receptes autors:

Raimonds Zommers, „Entresol”