Ražotājiem

Glazēta pīles krūtiņa ar spinātiem, dārzeņiem un kazas sieru

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 500 g spinātu

  • 4 tomāti
  • 1 gurķis
  • 2 pīles krūtiņas
  • 2 ēd. kar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
  • 100 ml sojas mērces
  • 50 g kartupeļu cietes
  • Sāls
  • ½
  • tējk. sodas
  • 1 ēd. kar. sezama eļļas
  • 300 g kazas siera
  • 2 sarkanie sīpoli
  • 4 ēd. kar. baltvīna etiķa
  • 3 ēd. kar. olīveļļas


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Traukā samaisa sojas mērci ar kartupeļu cieti, sodu, sezama eļļu un sīrupu. Pīles krūtiņu sagriež šķēlēs un liek marinādē uz 1 stundu. Tad gaļu nosusina un uz karstas pannas apcep. Sīpolus nomizo, sagriež mazos kubiņos un uz pannas apcep nelielā eļļas daudzumā. Pievieno baltvīna etiķi un turpina sautēt, līdz šķidrums samazinājies par pusi. Pievieno olīveļļu un sīrupu, izmaisa, pēc vajadzības pievieno sāli un atdzesē. Spinātus noskalo un sakapā, gurķus un tomātus nomazgā un sagriež kubiņos. Kārto traukā un pārlej ar atdzisušo mērci.


Receptes autors:

Raimonds Zommers, „Entresol”